Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Si s-a intamplat si la noi evenimentul. Poate cu mai putine artificii, cu un sound mai harsait, dar tot…BUN. Alinierea trupelor pe scena m-a bucurat oricum, si vor lui Hedtfield “the big four is here”.

Tacerea ma ajuta sa revad plusurile si minusurile evenimentului… si raman doar amintirile placute si energia degajata.

If you feel like walking on moon, and smelling teen spirits in a rose garden,…or just need a break from reality, open your browser and embrace : Byron

Feel a warmth to your soul ? It`s started ­čÖé Enjoy

A friend from renaissance dance group Passeggio, told me about a wonderful occasion to experience the medieval setting during winter.
At Gyula, in Hungary, near the border with Romania, it is organized a Medieval Carnival between 5-7 February 2010, and we are all invited. Starting with 2004, the city of Gyula is organizing the event, and for this year the program seems full of surprises.
Medieval music , old crafts and battle simulations, with artists from all over the world. But for me I think the joy will be the renaissance ball, where I can learn to dance in the old style ;).

For the full program and details, go to : Gyula Carnival Renaissance

ziua_2_11 Pentru toti nobilii si domnitele lor, s-au deschis portile Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2009.

Intre 17-23 octombrie 2009, solisti si trupe de muzica culta veche (early music), din Europa , au acceptat invitatia si ne vor incanta cu acorduri fine de lauta, clavecin, harpa, chitara.

Evenimentul este organizat mai riguros decat anul trecut si au fost alese locatii cu o acustica deosebita , cum ar fi Ateneul Roman.De asemenea toate concertele sunt cu bilet , sau se poate achita abonament.

E un eveniment rar, si care da posibilitatea sa experimentati altceva : www.earlymusic.ro

Am continuat sa caut informatii despre popoarele germanice , si am avut parte de ceva surprize. Gotii au fost primul meu subiect de research si am gasit unele informatii destul de interesante despre goti si geti, precum si stramosii nostri daci.

” Conform istoricului Iordanes (sec. VI), gotii sunt originari din sudul Scandinaviei, din care au plecat cu trei corabii spre tarmul sudic al marii Baltice, ├«n timpul domniei lui Berig, unde s-au stabilit dupa ce i-au ├«nvins pe vandali si alte popoare germanice din zona. Apoi au migrat la sud de Vistula ├«n timpul domniei celui de-al cincilea rege dupa Berig si dupa diverse aventuri au ajuns la Marea Neagra ├«n secolul II d.H. De aici, ├«mpreuna cu alte popoare germanice, au exercitat presiuni puternice asupra frontierei dunarene a imperiului roman ├«n timpul ├«mparatului Marcus Aurelius. Aceste atacuri au continuat, iar ├«n timpul ├«mparatului Aurelian (270-275) ei i-au obligat pe romani sa evacueze provincia Dacia.”
Intrebarea care apare, pe buna dreptate este : care a fost relatia dintre goti si daci cand  gotii treceau prin teritoriul dacilor?

Existe dovezi de sedere a gotilor pe teritoriul Daciei, in special in zona Transilvaniei, Satu-Mare, Carei. Pentru mai multe informatii va trebui sa sondez mai mult ­čÖé

Si inca un lucru care m-a surprins┬á:┬á┬áa existat printre istorici o confuzie intre geti si goti,┬ási mai mult in Evul Mediu “dacii” si┬á“danii”=danezii erau considerati acelasi lucru. Interesant este si ca cuvantul contemporan┬á“dutch” se pronunta de fapt “daci”.Mai mult ,in sec. XI, un cronicar normand vorbeste despre “Dacia care se cheama astazi Danemarca”

Acesta fapt mi se pare important de scos in evidenta intr-o perioada de globalizare intensa, chiar daca si doar ca element in brandingul de tara : “Hello Vest, avem radacini comune si nu suntem slavi! Avem si dovezi ca stramosii nostri au stat in jurul aceluiasi foc impreuna ca si aliati, si stramosii vostri au lasat si vestigii pe pamantul nostru ca dovada”. Ar fi inca o punte de infratire intre popoare si ar inlesni o integrare mai usoara ­čśë

Sursa de referinta: Gotii si getii

    

căutare personalizată

Cum intre timp timpul nu a stat in loc si evenimente interesante au continuat sa fie organizate, as vrea sa vorbesc despre un “romanian electro/industrial madness festival 2009” = Cybermetal 2009.

Cum a ajuns vestea la Medievaltime? Ca niste trubaduri romantici si atemporali ce se respecta, incercam sa fim in pas cu timpurile, si sa istorisim si la altii cand intalnim pasiune  pentru muzica.In jurul acestui gen de muzica s-au dezvoltat si alte modalitati de exprimare artistica cum ar fi arte vizuale, new media, filme , accesorii etc.

Pe 30 septembrie suntem asteptati in Suburbia, pe 1-2 octombrie suntem chemati in Silver Church. Pe cine intalnim acolo ? Posterul va poate da indicii , insa site-ul de mai jos ofera informatii complete.

Site:  Cybermetal

Enjoy!

afisul2