Archive for the ‘Sarbatorile burgului’ Category

Am (re)descoperit Ensiferum, si mi se par buni de ascultat in perioada asta So enjoy!

Si sa-mi spuneti ce parere aveti.

x2sd8UMUaIk

Mi-am adus aminte aseara de Nightwish, si am redescoperit aceasta melodie, care s-a lipit cumva de sufletul meu.

Nu am ajuns anul asta la Sighisoara la festival 🙁 Imi pare rau, insa m-am bucurat de pozele de pe net care arata multa lume vesela si organizare frumoasa.

Mai multe detalii despre atmosfera de basm de acolo: Zi de zi Mures, Un turist dragut sa impartaseasca 🙂

Ieri a avut loc un eveniment organizat de Primăria Comunei Cristian şi Biserica Evanghelică Cristian: SPECTACOLUL CAVALERESC CU ARME ŞI CAI „800 DE ANI DE LA INTRAREA CAVALERILOR TEUTONI ÎN ŢARA BÂRSEI”, organizat de sâmbătă, 2 iulie 2011, în Centrul Istoric al comunei Cristian.

La eveniment al cărui scenariu va reconstitui momentul istoric al descinderii Cavalerilor Teutoni în Ţara Bârsei de la care se împlinesc 800 de ani sunt aşteptaţi reprezentanţi ai comunităţilor de saşi din Cristian şi împrejurimi.

Invitat special magister cavalerismus EMIL HARTMANN – Köln, Germania.
Eveniment sustinut de www.libris.ro.

Detalii: Ilovebrasov

Mi se pare util sa reinviem prin spectacole istoria unui loc pentru ca astfel si copiii o sa retina mai usor si sa o duca mai departe memoria stramosilor lor 🙂

Iar pentru mai multe informatii despre istoria cavelerilor teutoni in Tara Barsei gasiti aici.

Rare and beautiful song from Ozzy Osbourne

I was listening to random music today, and in my playlist came Haggard 🙂 each time I listen is the same joy and soul fulfillment.

I can`t decide on my favorite song…”Eppur si mouve”, “Awaking the centuries”, maybe “Thales of Ithiria”.

The European Tour has come up “The Dark Symphony Tour”, did someone attend any of the concerts? In May 2011 they were in Bucharest to Silver Church, but this year I couldn’t attend. So any of you have info about their tour in Germany, NL, Belgium or TR?

But you know what? The song is not important, the most important is the passion they put in each performance and the fact that they create music as art not as “entertainment”.

Tocmai am trecut pe langa Festivalul de muzica Veche si imi pare rau ca nu am prins mai devreme de veste ca sa ma bucur de bilete.

Insa nu stiu sigur daca as fi vrut sa merg. Desi era acelasi design de afis imbietor, si mai mult este o editie aniversara Bach (o alta pasiune a mea), nu pot spune ca m-am simtit atrasa de aceasta editie. Parca si-a schimbat auditoriul tinta si muzica culta imbinata cu spectacolele gratuite de tip Trei Parale la Palatul Sutu s-au dus.

Intr-un fel imi pare bine ca simt o maturizare a specatolului, in acelasi timp simt o tristete. Acolo i-am descoperit pe BAroque Ensmble Transylvania, si alte formatii de muzica veche, formatii care o sa-mi lipseasca.

A pierit bucuria spontana a muzicii medievala traditionale care nu are nevoie de poleiala Ateneului ca sa straluceasca si s-a marit distanta intre auditoriu si muzica.

Cred ca muzica veche trebuie promovata si nu oferita mai mult auditoriului deja format, asa inca ar fi bine sa existe si altfel de concerte decat cele sobre tip Ateneu.

Si cealalta parte din mine inca isi doreste bilete la Ateneu, dar m-am trezit tarziu…Poate la anul.

Informatii: Festivalul de muzica veche

Am avut placerea sa aflu ca s-a organizat un mini festival de muzica veche, la Casa de Cultura a Studentilor Preoteasa Bucuresti.
Intre 26 octombrie si 28 octombrie 2010 se desfasoara concerte de muzica medievala si renascentista clasica. Trupele care i-au parte la acest eveniment sunt: Truverii (niste “obsinuiti” ai Casei de Cultura Preoteasa si cu istorie de concerte reusite), Duo Continuo si Anton Pann.
Pentru cei care au luat deja parte la aceste concerte, astept pareri si …poze 🙂
Pentru cei care vor sa mearga maine seara, am vesti bune: Intrarea este gratuita.

Si a trecut si concertul de la Bistrita…Eu din pacate nu am reusit sa ajung, ca am avut invitati din strainatate pe la mine pe acasa si mi-au fost dragi si ei. Dar aseara am gasit informatii despre concertul de la Bistrita pe net si am ramas uimita de placere 1 ora in fata PC-ului doar uitandu-ma la filmuletze de youtube facute de spectatorii de acolo.

Si dupa ce vezi si comentariile oamenilor care au trait acest concert mi-am dat inca o data seama de ce imi place Haggard: sunt profesionisti si pun suflet in orice fac, reusind sa-ti transmita si tie, spectator, iubirea pentru muzica medievala si metal.
Si inca o bucatica de muzica:

Si pentru cine vrea mai mult va recomand sa vedeti cum au cantat “Desteapta-te romane” imnul nostru ca dovada de multumire pentru ospitalitate si sa vedeti reactia sincera in randul spectatorilor. Cand un lucru este facut din suflet si sincer (fara motivatii electorale sau politice cum se canta de obiciei la noi imnul) are un efect de molipsire 😉

In perioada13-15 august 2010, Bistrita ne asteapta la festivalul cetatii. Pana acum nu am mai fost in Bistrita asa incat cred ca este o ocazie buna sa vizitez.

Si surpriza placuta: concertul Haggard… Dupa cateva luni de la concertul din Bucuresti, parca mai merge un concert 🙂 Plus ca se anunta a fi un concert special, un repertoriu medieval, cu instrumente traditionale, no plugin.

Cazare la cort asigurata, mancare mai vedem, concert frumos…bifam pe planul de vacanta ?