Archive for October, 2009

ziua_2_11 Pentru toti nobilii si domnitele lor, s-au deschis portile Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2009.

Intre 17-23 octombrie 2009, solisti si trupe de muzica culta veche (early music), din Europa , au acceptat invitatia si ne vor incanta cu acorduri fine de lauta, clavecin, harpa, chitara.

Evenimentul este organizat mai riguros decat anul trecut si au fost alese locatii cu o acustica deosebita , cum ar fi Ateneul Roman.De asemenea toate concertele sunt cu bilet , sau se poate achita abonament.

E un eveniment rar, si care da posibilitatea sa experimentati altceva : www.earlymusic.ro

image_125483689987767300_1 I just found out that our beautiful city Sighisoara , is being awarded by Switzerland from a touristic perspective, with an important distinction. I`m glad that Europeans enjoy historical andΒ  traditional places, and some of them are preoccupy with treasuring this “jewels”.

Sighisoara`s authorities will be handled the award at International Swiss Fair of Holidays, at Lugano, between 29 October-1 November 2009.

My question is what will Romania do with this opportunity ? Unfortunately , from my informal opinion, more then 70% of the Romanians didn`t visit Sighisoara, or haven`t hear of its specific. Most of the tourists, and the beneficiaries of Sighisoara`s marvels are from other European countries.

But let`s enjoy the opportunity and the moment of fame, and hope for the best.

More info : (in Romanian) Realitatea.net

PS:Β  This post is in English for a better understanding for all interested in the subject.

Cand am pornit acest proiect aveam doar imaginea unei lumi idilice medievale si sunete diafane care imi rasunau in minte din repertoriu early music international si formatii moderne care au adaptat sunetele vechi medievale la urechile noastre moderne.
Stiam ca am curiozitatea sa citesc mai mult despre istoria medievala a Europei si sa audiez mai multe concerte si festivaluri, dar nu stiam in ce masura pot sa imi dau seama daca sunt pe drumul cel bun in descoperirea mea, neavand studii de specialitate.
Acum la aproximativ 1 an de cand mi-am deschis acest blog, pentru a-mi crea motivatia necesara sa continui in cercetarile mele amatoare, mi-am dat seama ca scopul meu initial mi l-am atins.
In acest an am citit mai multe articole pe net si in presa despre epoca medievala si m-am folosit de pretextul acestui taram magic creat , Medievaltime.ro, pentru a-mi pune gandurile in ordine. Cu aceasta ocazie insa am realizat ceva si mai important: am reusit sa intru in contact cu persoane cu pasiuni comune, si am aflat de eforturile lor de a afla mai multe sau chiar de a reinvia frumusetea acelor vremuri, cum au reusit trupa Passeggio πŸ™‚
Deci dupa aproape 1 an,incep sa simt rezultatele muncii mele si indraznesc sa-mi propun noi scopuri:
– sa aduc pe blog cele mai noi informatii despre evenimente din zona medieval: festivaluri din Romania si din alte tari.
– sa provoc la descoperirea legaturilor istoriei si filosofiei medievale cu lumea contemporana, prin discutii cu voi.
– sa atrag mai multe persoane in mica noastra comunitate, pentru ca sunt persoane ca si mine care cauta individual informatii si le impart doar cu cei din jur, si eforturile adunate sunt mai eficiente πŸ™‚

Astept si parerile voastre cu privire la ce ar trebui sa realizam prin intermediul taramului magic Medievaltime πŸ˜‰