dsc_0466

Stiati ce locatie speciala este Sighisoara , protejata UNESCO.

Aveam nevoie de o vacanta scurta si relaxare, asa incat impreuna cu niste prieteni am pornit-o spre Sighisoara pentru un weekend. Ideea inspirata a prietenilor nostri de a ne caza in cetate la o pensiune a meritat si ne-a ajutat sa traim acea atmosfera mai usor.

De cum intri pe portile cetatii sub Turnul cu Ceas esti un targovet sau o domnita, poate chiar un cavaler 🙂 Incetezi sa fii un business man ocupat si cu 3 telefoane mobile. strazile mici si inguste te obliga la smerenie, iar micile pajisti verzi de pe langa drum te imbie la relaxare.

Relaxat cu capul in nori pe pajistea verde iti dai seama ca poti trai si fara telefon si deadlineuri, insa fara onoare si munca…inca nu.

Camerele caselor din cetate sunt micutze insa confortabile, si au o particularitate: sunt foarte apropiate unele de altele. Vecinii sunt chiar in sufletul tau, nu e nevoie sa strigi spre ei, ei se uita deja la tine.

Si stiti cu cine ne-am mai intalnit? Cu micutze domnite si ucenici care au venit sa cante si sa spuna poezii cu ocazia Nopatea Muzeelor, pe care am petrecut-o in cetate. In noaptea de sambata 16 mai, cetatea a fost impresurata de cete de copii imbracati medieval si care recunoasteau gloria poporului stramos prin poeziile si cantecele lor. Cu mandrie ne-a informat o doamna profesoara ca Sighisoara nu a fost cucerita niciodata prin lupta si asediu, doar prin capitulare o singura data la razboi. Poza atasata este o dovada a celor frumoase lucruri intamplate acolo, prin amabilitatea cavalerului fotograf  Octavian 😛

Cu ce impresii am ramas dupa acest weekend medieval ?

  • Exista in Romania oameni inca mandrii de stramosii lor si nu au uitat de unde am plecat. Au o baza pe care pot cladi mai mult…
  • Se poate face turism in Romania in orice sezon (deja cetatea era plina de turisti straini si de tabere de elevi din toata tara)
  • Cavalerismul nu e mort, ci traieste chiar sub alte forme: civilizatie, bun simt, etica de business, conduita morala.

Reconectarea cu istoria stramosilor te poate ajuta sa iti gasesti drumul cel mai bun , sa intelegi ce este cu adevarat important si ce ramane din tot ce faci.

Tags: , , ,

One Response to “Sighisoara – singura cetate complet locuita din Europa”
  1. interesant articol. mi-a luat ceva sa il citesc dar a meritat.

Leave a Reply

Security Code: